امیرعبداللهیان با «فؤاد حسین» دیدار و گفتگو کرد

وزیر امور خارجه کشورمان درباره دیدار وزیر خارجه عراق گفت: دو طرف تأکید کردیم که همکاری‌های کمیته مشترک قضائی ایران و عراق در پیگیری پرونده شهید سلیمانی کار را با سرعت بیشتری دنبال کنند.

به گزارش مشرق، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز (پنجشنبه) پس از دیدار و گفت‌وگو با «فؤاد حسین» همتای عراقی در نشست خبری مشترک با وی حضور یافت و به تشریح رایزنی‌های انجام شده پرداخت.

وی در ابتدا ضمن خیرمقدم به همتای عراقی گفت: در ترکیب هیأت عراق برخی مسئولان امنیتی عراق و مقامات وزارت خارجه این کشور را داریم. با وزیر خارجه عراق گفت‌وگوهای دقیقی درباره پرونده‌های قابل پیگیری روابط دوجانبه داشتیم.

* مصمم هستیم راه آهن شلمچه به بصره در اسرع وقت عملیاتی شود

امیرعبداللهیان بیان کرد: توافق شد که طی هفته آینده وزیر راه و شهرسازی ایران به بغداد سفر کند و مصمم هستیم راه آهن شلمچه به بصره در اسرع وقت عملیاتی شود. این موضوع به رفت و آمد بیشتر اتباع دو کشور و ترانزیت و تبادل کالا بین ایران و عراق کمک می‌کند.

تأکید بر تسریع در همکاری‌های قضائی در پرونده شهید سلیمانی/ شرکت ایران در دور آینده مذاکرات با عربستان در بغداد/ طرف‌های مقابل در وین اگر بخواهند یک امتیاز بدهند و ۱۰ امتیاز بگیرند زیر بار نمی‌رویم

وزیر خارجه کشورمان همچنین گفت: در آستانه دومین سالگرد شهادت شهید سلیمانی دو طرف تأکید کردیم که همکاری‌های کمیته مشترک قضایی ایران و عراق در پیگیری پرونده شهید سلیمانی و گامهای بعدی که لازم است برداشته شود، کار را با سرعت بیشتری دنبال کنند.

*  آمادگی داریم لغو روادید عام بین دو کشور اجرایی شود

امیرعبداللهیان افزود: بسیار خرسندیم که در آستانه دومین سالگرد ترور و شهادت ابومهدی المهندس و سردار سلیمانی عریز اخبار خوبی را از همتای عراقی شنیدیم که خروج قطعی نیروهای نظامی آمریکا از عراق را تأیید می‌کند. عراق به لحاظ تاریخی همواره نشان داده است که جغرافیایی نیست که دیگران بتوانند استقلال این کشور را خدشه دار کنند یا این کشور را در اشغال نگهداشته باشند.

رئیس دستگاه دیپلماسی همچنین بیان کرد: در خصوص لغو روادید عام گفت‌وگوهایی را امروز داشتیم. در ایران آمادگی داریم در تکمیل بحث لغو روادید هوایی بین دو کشور، لغو روادید عام بین دو کشور اجرایی شود. از سوی ایران همه مقدمات برای لغو روادید عام با اتباع عراق وجود دارد.

وی گفت: وزیر خارجه عراق و مقامات ذیربط در هیأت همراه، قرار شد موضوع را به دقت پیگیری کنند. همچنین درباره اوضاع افغانستان گفت‌وگو کردیم. درباره آخرین وضعیت مبارزه با تروریسم و داعش در عراق و در سوریه به اضافه آخرین وضعیت مذاکرات هسته‌ای ایران با ۱+۴ در وین گفت‌وگو کردیم. همواره درباره مذاکرات هسته‌ای با آقای وزیر و مقامات عالیرتبه عراق در مشورت و تماس هستیم.

* دریافت ویزای سه دیپلمات ایرانی که قرار است در سازمان همکاری اسلامی در جده مشغول شوند

رئیس دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سؤالی درباره مذاکرات ایران و عربستان نیز خاطرنشان کرد:‌ در پرونده روابط ایران و عربستان مجموعه‌ای از نکات مثبت و منفی است. منتظر هستیم پاسخ قانع کننده‌ای از عربستان سعودی بشنویم که چرا دستگاه‌های اجرایی در انتقال به موقع سفیر ایران در یمن کوتاهی کردند. در عین حال در هفته گذشته موافقت عربستان سعودی را با صدور ویزا برای سه تن از دیپلمات‌های ما که به عنوان دیپلمات‌های مستقر نزد سازمان همکاری اسلامی در جده قرار است مشغول به کار شوند، دریافت کردیم.

* در دور آینده مذاکرات ایران و عربستان در بغداد شرکت خواهیم کرد/ آماده هستیم که هیأت‌های فنی دو کشور از سفارتخانه‌ها بازدید کنند

وی گفت: به کوشش آقای فؤاد حسین و آقای مصطفی الکاظمی (نخست‌وزیر عراق) ما در دور آینده مذاکرات ایران و عربستان در بغداد شرکت خواهیم کرد. از مساعی جمیله دولت عراق برای کمک به رفع سوءتفاهمات و بازگشت روابط ایران و عربستان به حالت طبیعی تشکر می‌کنم. آن‌چه مربوط به جمهوری اسلامی ایران است در آخرین دور مذاکرات مجموعه‌ای از پیشنهادات عملی و سازنده را به طرف سعودی ارائه دادیم و در مذاکرات امروز با آقای فؤاد حسین داشتیم مطلع شدم طرف سعودی پیشنهادات ایران را با نگاه مثبت مورد بررسی قرار داده و ان‌شاءالله هیأت‌های دو کشور در آینده نزدیک در بغداد گردهم می‌آیند و در خصوص عملیاتی کردن مرحله بعدی توافقات اقدام خواهند کرد.

وزیر خارجه کشورمان ادامه داد: آماده هستیم که هیأت‌های فنی دو کشور از سفارتخانه‌ها بازدید کنند. سفارتخانه ها و مقدمات کار را فراهم کنند که روابط به حالت طبیعی خودش برگردد، ولی باید منتظر ماند و دید که این اتفاق در چه زمانی و در نتیجه کدام مرحله مذاکرات ایران و عربستان در بغداد رخ خواهد داد.

وی گفت: یک بار دیگر مایلم از تلاش‌های صمیمانه مقامات کشور دوست و برادر عراق برای اعزام پرواز اختصاصی و انتقال سفیر ایران برای تکمیل درمانش به تهران تشکر کنم.

* درباره صادرات برق و گاز همکاری‌های نزدیکی بین تهران و بغداد وجود دارد

امیرعبداللهیان در پاسخ به سؤالی درباره روابط ایران و عراق نیز اظهار داشت: روابط ایران و عراق در همه زمینه‌ها در هم تنیده، فعال و با نشاط است. آمار رفت و آمد اتباع دو کشور به عنوان توریسم گردشگری یا زیارتی سالانه رقمی بالغ بر چهار میلیون نفر است و این آماری فوق العاده در روابط دو کشور است و شاید مشابه این را در هیچ کشوری در جهان نداشته باشیم.

رئیس دستگاه دیپلماسی ادامه داد: درباره صادرات برق و گاز همکاری‌های نزدیکی بین تهران و بغداد وجود دارد. پروژه‌های مختلفی در حوزه‌های متنوع از سوی ایران به ویژه توسط بخش‌ خصوصی ایران در عراق در حال اجراست. یکی از این پروژه‌ها توسط یکی از شرکت‌های نیروگاهی ایرانی در بصره برای تولید سه هزار مگاوات برق نیروگاهی در این کشور در حال انجام است. یک هزار مگاوات فاز یک این نیروگاه در بصره الان در حال بهره برداری است و دو هزار مگاوات دیگر در آینده بسیار نزدیک تحویل جهات ذیربط عراقی خواهد شد.

* اهمیت بازگشایی مرز بوکمال

این دیپلمات عالیرتبه کشورمان خاطرنشان کرد: ما در پایانه‌های مرزی توافق کردیم علاوه بر تبادلات روزانه، در تعدادی از پایانه‌ها تردد ترانزیتی هم تسهیل شود و بتوانیم در مسیر ترانزیت کالا از طریق خاک عراق بهره برداری کنیم. متقابلا دوستان در عراق از این فرصت استفاده خواهند کرد.

امیرعبداللهیان ادامه داد: با وزیر خارجه عراق گفت‌وگوهایی داشتیم درباره اهمیت بازگشایی مرز بوکمال به عنوان یک مسیر ترانزیتی که می‌تواند برخی از مشکلات غذایی، دارویی و بازسازی سوریه را از این مسیر تامین کند و امیدواریم در این موضوع به نتایج لازم برسیم.

وی گفت:‌ در مجموع روابط در همه حوزه‌ها به خوبی در جریان است. با صدای بلند اعلام می‌کنم که روابط تهران و بغداد به معنی واقعی در تمامی سطوح راهبردی است.

* امیدواریم طرف فرانسوی به نقش سازنده تمرکز کند

امیرعبداللهیان در پاسخ به سؤالی درباره مذاکرات در وین و حصول نتیجه نیز اظهار داشت: در دور اخیر مذاکرات وین، بعد از دو مرحله گفت‌وگو توانستیم به سند و دستورکار واحدی برسیم و این پیشرفت مهمی در دو دور مذاکرات قبلی بود. در مذاکرات پیش رو، اولا در مجموع موضع برخی از کشورهای اروپایی و به طور مشخص فرانسه را در مذاکرات خیلی سازنده ندیدیدم، امیدواریم طرف فرانسوی در مذاکرات به نقش سازنده تمرکز کند و کمک کند در این مرحله از مذاکرات به صورت واقع بینانه آنچه را مرتبط با حقوق ملت ایران است، محقق شود.

وی افزود: مشکل دوم درباره سه کشور اروپایی این است که این سه کشور در عمل هیچ ابتکار جدیدی را در این مذاکرات از خودشان نشان ندادند. البته در یک مذاکرات سخت و پرچالش با سه کشور اروپایی و به موازات آن با ۱+۴ موفق شدیم، نظرات جمهوری اسلامی ایران را در پیش نویسی که از هفته آینده مورد بحث قرار می‌گیرد را به تایید شفاهی همه طرف‌ها برسانیم. اتحادیه اروپا و آقای مورا و آقای بورل تلاش می‌کنند به نقش خودشان به عنوان هماهنگ کننده، با جدیت متمرکز شوند. نقش اتحادیه اروپا و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا را مثبت می‌بینیم. طرف آمریکایی به صورت نانوشته، برخی از پیام‌ها را به داخل جلسه می‌فرستد و پاسخ‌های لازم را در این رابطه دریافت می‌کند.

*  با حسن نیت و با جدیت و نگاه به رسیدن به یک توافق خوب، مذاکرات جدی خود را در وین دنبال خواهیم کرد

وزیر خارجه گفت: آنچه مربوط به جمهوری اسلامی ایران است ما با صراحت اعلام می‌کنیم که با حسن نیت و با جدیت و نگاه به رسیدن به یک توافق خوب، مذاکرات جدی خود را در وین دنبال خواهیم کرد و امیدواریم طرف های مقابل نیز با این رویکرد در مذاکرات ظاهر شوند.

امیرعبداللهیان تصریح کرد: طرف‌های مقابل تردید نکنند که اگر بخواهند یک امتیاز بدهند و ۱۰ امتیاز بگیرند جمهوری اسلامی ایران هرگز زیر بار این روش نخواهد رفت. سند مورد توافق ما در این مذاکره رسیدن به تعهداتی است که همه طرف‌ها در برجام به آن اشاره کردند.

وی یادآور شد: این‌که طرف‌های مقابل دائما مصاحبه کرده و می‌گویند که ما نگران پیشرفت هسته‌ای ایران هستیم، با صدای بلند می‌گوییم اگر می‌خواهید نگرانی شما در موضوع هسته ای صلح آمیز ایران برطرف شود، تمامی تحریم‌های برجامی باید برطرف شود. جمهوری اسلامی ایران با منطق مذاکرات قوی و متین خود را تا رسیدن به توافق خوب ادامه می‌دهد.

* قدردانی از مواضع حمایتی و جانبدارانه روسیه و چین

وزیر خارجه تصریح کرد: هر زمان طرف‌های مقابل اراده جدی خود را نشان دهند، روزی است که می‌توانیم از بازگشت همه طرف‌ها به تعهداتشان در برجام سخن بگوییم و طبعا جمهوری اسلامی ایران قدم هایی که در مقابل قدم‌های منفی طرف مقابل و طرف های غربی برداشته را به حالت قبلی خودش باز خواهد گرداند.

امیرعبداللهیان از مواضع حمایتی و جانبدارانه روسیه و چین در میز مذاکرات قدردانی کرد.

وزیر خارجه در پاسخ به سؤالی درباره مسئله آب و رودخانه‌های مرزی هم گفت:‌ هفته گذشته هیأتی را از وزارت نیرو در ترکیه داشتیم و گفت‌وگوهایی در ترکیه در این رابطه انجام شد و این موضوع در دستورکار ثابت ایران و عراق قرار دارد.

وی افزود: همانطور که آقای فؤاد حسین به خوبی اشاره کرد بحران آب در منطقه موضوع جدی است. ما در چارچوب عهدنامه ۱۹۷۵ الجزایر تقریبا تمام جزییات نحوه بهره‌برداری از رودخانه‌های مرزی نحوه استفاده و کشتیرانی در اروندرود را داریم و خوشبختانه پیشرفت‌های خوبی هم در اروندرود و تعیین خط تالوگ و استفاده مشترک از رودخانه اروندرود و لایروبی آن حاصل شده است و در مورد سدسازی‌ها در منطقه و نحوه بهره‌برداری از رودخانه‌های مرزی در چارچوب عهدنامه ۱۹۷۵ این گفت‌وگوهای ثابت ایران ادامه می‌یابد و امیدواریم در نهایت با توجه به وجه مشترک بین ایران، عراق، سوریه و ترکیه در استفاده از برخی از این رودها وجود دارد، امیدواریم به نتیجه مرضی الطرفین برسیم.

 وزیر خارجه عراق نیز در این نشست خبری با بیان این‌که دولت عراق تلاش زیادی را برای انتقال سفیر ایران از یمن به تهران انجام داد، ابراز امیدواری کرد که دور پنجم مذاکرات بین ایران و عربستان برگزار شود. 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 7
  • IR ۲۳:۳۹ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۲
    0 0
    آیا این به اصطلاح فرهنگیان باسواد،حالا ودرآینده تضمین میدهند بعدازاینکه استکبارونوکرانش تمام مملکت(نفت،منابع،دخایر ومعادن...) را غارت کردنند،درصورت نیاز ایران(به انرژی هسته ای،به قیمت خون بابابوشون بهمان ندهند!یا گوشیهای موبایلشونو به قیمت هزاربرابر نفتمان بهمان ندهند یا درکشور مداخله نکنند،یامسئولین مملکت را انتخاب وانتصاب نکنند یاکشور را تجزیه و....نکنند.......!؟)قطعا نمیتوانند تضمین بدهند چون تاریخ۳۵۰ساله این استکبارغارتگر،اشعالگروتروریست کاملا برای ایران،منطقه وشرق مشخص هست ونباید بهشان اعتمادکرد!؟پس بجای شعار برای مطالبات بیشتر(که خیلی ازمردم حتی یکدهم همین درآمد فرهنگیان را ندارندودرمضیغه هستند)تمام(توان،سواد،همت،شعار،قلم وکتاب ووجودوحضورتان...)را برای اتحاد،توزیع عادلانه ثروت وامنیت شغلی،درامد واموال بین همه بخواهند وبرای نابودی استکبار حتی خودشان وهمه را برعلیه استکبار برای جنگ وجهاد،مقاومت ودفاع،استقلال،خودکفایی وپیشرفت....بکار ببندند وآب به اسیاب دشمنان داخلی وخارجی ریزند(درشرایط افزایش جمعیت دنیا،مصرفگرایی ونابودی مخیط زیست توسط غربیها،کمبود منابع وذخایر،پیشرفتهای هسته ای وسلاحهای کشتار جمعی وبیولوژیکی و....استکبار درشرایط حال واینده حساسی هستیم والااگر معلمها ...متوجه نشوند، برای همیشه نابودیم.
  • IR ۰۰:۳۱ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۳
    1 0
    راه زمینی رو باز کنید . هوایی در وسع همه ی عاشقان حسینی نیست.
  • IR ۱۵:۵۱ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۳
    1 0
    درخواست ما از دولت و مجلس، مقاومت مقتدرانه در برابر فشار غرب، و مقابله به مثل زیر است: 1- سیاست قطعی اعلام شده از طرف امام خامنه ای در تمام ابعاد ذکر شده که ظرافت های بسیار دقیقی دارد و خط قرمز ماست، کلمه به کلمه و مو به مو به طور شجاعانه اجرا گردد. 2- آمریکا باید تمام تحریم‌ها را با هر بر چسب و به هر بهانه و در هر زمانی که وضع کرده است، برای همیشه و به طور یک جا و در عمل لغو کند. 3- آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان باید هزینه‌ ی تمام خسارت‌هایی را که در این شش سال به دلیل عمل نکردن به تعهداتشان در برجام وارد کرده اند، بپردازند. 4- کل مطالبات منابع ما که به دلیل تحریم مسدود شده یا به هر دلیل دیگر توسط غربی‌ها پرداخت نشده است، در هر کشوری که باشد باید وصول گردد. 5- هیچ تضمینی به جز اجرای عملی موارد فوق حتی اگر در سطح کنگره و سنا باشد، هر چند لازم است، اما کافی و پذیرفته نیست. 6- انجام این موارد باید دقیقاً مورد راستی‌آزمایی طولانی مدت قرار گیرد. 7- تا زمانی که راستی آزمایی کامل صورت نگرفته است، نباید هیچ محدودیتی پذیرفته گردد و صنعت هسته‌ای با سرعت تمام در هر سطح و میزان مورد نیاز ممکن توسعه یابد. دوربین‌های نظارتی آژانس بین المللی انرژی اتمی که در واقع آژانس جاسوسی صهیونیست‌ها از تأسیسات هسته‌ای است، جمع آوری گردد و اجازه حضور به این جاسوسان صهیونیست ها در کشور داده نشود، تا مجدداً شاهد ترور دانشمندان هسته‌ای یا خرابکاری در تأسیسات هسته‌ای نباشیم. 8- شرط‌هایی فراتر از لغو تحریم ها در تقابل با سیاست‌های استکباری ظالمانه غرب از جمله خروج آن ها از منطقه و عدم حمایت آن ها از رژیم صهیونیستی گذاشته شود، همان گونه که آن‌ها بعد از شش سال عمل نکردن به تعهدات خود در لغو تحریم‌ها شروط جدید هم اضافه می‌کنند. 9- مکانیسم ماشه باید از برجام حذف گردد تا آمریکا نتواند با بازگشت صوری به برجام، از این امتیاز یک طرفه به ضرر ما سوء استفاده کند. 10- مذاکرات نباید فرسایشی و بی ثمر باشد، لذا باید برای انجام موارد فوق ضرب الاجل قرار داد و مذاکرات را تا زمان انجام موارد اشاره شده در عمل، هر یک سال یک بار در روز امضای برجام، به حال تعلیق در آورد. 11- همت اصلی تمام مسئولان کشور در راستای اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی، خنثی سازی و بی اثرسازی تحریم ها، و حذف دلار از چرخه ی اقتصاد کشور باشد.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس